iDOM

Система управління

Контакти

 

Голова ОСББ

Ященко Микола Миколайович

(050) 413-09-14 

 

 

Члени правління: 

Сацюк Ганна Сергіївна (кв.57)

Кузнєцова Тетяна Миколаївна (кв.22)

Лісянська Інесса Григорівна (кв.18)

Повірка лічильників холодної води

Опубліковано: 11 вересня 2019

Відповідно до Закону України № 1314-VII від 05.06.2014 «Про метрологію та метрологічну діяльність» (Стаття 17. п. 1.) – законодавчо регульовані  засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту.

Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 1747 від 13.10.2016 «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями» встановлено міжповірочний інтервал для лічильників води 4 роки.

Повірка та ремонт засобів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти споживачів.

Лічильники води, що встановлено в нашому будинку – 2015 року виробництва, тобто в цьому році мають бути повірені.

Повірка лічильника в Сервісному центрі Київводоканалу за умови самостійної доставки коштує 82,50 грн. Лічильник треба доставити за адресою – вул. Електротехнічна, 16, каб. 104. Приймання лічильників здійснюється у понеділок і вівторок, отримання після повірки у п’ятницю. Обов’язкова умова – пломба виробника, якою опломбовано лічильник, не повинна бути ушкоджена. Після отримання лічильника і Свідоцтва про повірку потрібно подати заявку на опломбування.  Перед пломбуванням лічильник має бути самостійно встановлений на місце.

Окрім Сервісного центру Київводоканалу для повірки можуть бути залучені будь які установи що виконують такі роботи і мають відповідну ліцензію на діяльність з повірки квартирних приладів обліку води/